Сирене за ваздушну опасност у Кијеву пред почетак самита ЕУ-Украјина

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Feb.2023, 12:20

Сирене за ваздушну опасност у Кијеву пред почетак самита ЕУ-Украјина

У Кијеву и остатку Украјине данас су се огласиле сирене за ваздушну опасност док се у украјинском главном граду очекује почетак самита лидера Европске уније и Украјине. Фото: Танјуг/Ukrainian Presidential Press Office via AP Председник Украјине Володимир Зеленски је домаћин званичницима Европске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << уније, који су допутовали у Кијев и који обећавају да ће подржати Украјину колико год буде потребно, али негирају њен брз пут ка придруживању европском блоку, пренео је Ројтерс.
Зеленски је домаћин председнику Савета ЕУ Шарлу Мишелу, председници Европске комисије Урсули фон дер Лајен и високом представнику за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозепу Борељу.
Европски званичници и Зеленски ће на самиту Украјина-ЕУ разговарати о новом пакету санкција Русији. Зеленски је позвао на нове санкције ЕУ против Русије, али нове санкције које блок припрема за годишњицу почетка рата у Украјини неће бити у складу са захтевима његове владе.
„Данас видимо да је темпо санкција у Европи мало успорен. Терористичка држава (Русија) се прилагођава санкцијама. Требало би то решити. Верујемо да то можемо заједно“, рекао је Зеленски јуче на заједничкој конференцији за новинаре заједно са Фон дер Лајен.
Она је казала да Русија плаћа велику цену, јер санкције нагризају њену економију, враћајући је уназад за једну генерацију.
Данашњи самит Украјина-ЕУ први је скуп високог формата у украјинској престоници од почетка рата 24. фебруара 2022. године. Током састанака предвиђени су разговори о слању додатне војне помоћи Украјини, побољшању приступа украјинских производа тржишту ЕУ, помоћи Украјини у покривању енергетских потреба, увођењу нових санкција Русији, кривичном гоњењу руководства у Москви због ратних злочина и другим темама.
ЕУ ће подржати Украјину и украјински народ против Русије док год буде потребно, навешће троје лидера у заједничком саопштењу, у чији је нацрт Ројтерс имао увид.
Fon der Lajen i Borelj danas sa Zelenskim

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сирене за ваздушну опасност у Кијеву пред почетак самита ЕУ-Украјина се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.