Два разлога због којих се деца љуте: Шта родитељи не треба да дозволе?

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Feb.2023, 11:17

Два разлога због којих се деца љуте: Шта родитељи не треба да дозволе?

Одрасли људи обично могу да каналишу љутњу, док је код деце та емоција другачија. Фото: Pexels/Alexander Dummer Код деце се љутња обично карактерише као бес, па неретко деца буду и кажњена за те испаде јер родитељи не могу да их схватите.
Амбика Агарвал, сертификован НЛП практичар, недавно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је на свом Инстаграм профилу говорила баш о дечијој љутњи и разлозима и најчешћим разлозима који је изазивају, а то су:
Незадовољене дететове потребе Један од главних разлога дечије љутње јете ситуација у којој потребе вашег детета нису намирене. Незадовољене потребе су потребе које нису испуњене или су занемарене. То може бити ситуација где је дете гладно или жедно, где сте му обећали да ћете се играти нешто а онда сте заборавили на то…
Мањак моћи Други разлог је тај ако родитељи подцењују дете, тачније не дозвољавају му право гласа. То може да буде врло узнемирујуће. Деца желе толико тога да изразе, а некада не знају како то да обликују и кажу и због тога долази до накупљања беса.
Како родитељи треба да се поставе? Амбика каже да је најбоље решење то да останете мирни и да не подижете тон ако га је дете подигло. Важно је да не покажете љутњу и да не схватите понашање детета као нешто лично. Уместо тога, покушајте да препознате окидач, да занемарите негативно понашање, да дате децу моћ и изборе, и да их научите примереном понашању.
Telo vam šalje tri jasna znaka da ste pod prevelikim stresom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Два разлога због којих се деца љуте: Шта родитељи не треба да дозволе? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.