Тесла лоше пролази на немачким техничким прегледима

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Feb.2023, 10:57

Тесла лоше пролази на немачким техничким прегледима

Сваке године центар која спроводи техничке прегледа TÜV у Немачкој, објављује годишњи извештај на основу својих налаза о возилима која пролазе кроз станице за техничке прегледе. Издање за 2022. прво је у којем је су посебно класификована електрична возила. Фото: Pixabay/Blomst Анализа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се прави на основу десетак милиона прегледаних возила која годишње уђу на канал и добију продужетак регистрације, а број прегледаних електричних аутомобила је довољно велики за релевантну статистику.
“Смарт форту електрик драјв”, најбољи је са само 3,5 одсто грешака на техничком прегледу. Следи га БМВ-ов I3 с 4,7 одсто модела с неким кваром.
Далеко најгори је Теслин модел С. На 10,7 одсто возила пронађена је нека грешка на техничком прегледу. Модел С био је на претпоследњем месту од свих аутомобила. Основни проблеми Модела С били су светла за маглу и кратка светла. Ту су и грешке с вешањем и разне друге ситнице. Тесла очигледно мора да поради на контоли и квалитету својих производа. Чак 17,9 посто прегледаних возила показало је значајне или опасне недостатке. У претходној години било је чак два одсто таквих возила више.
Као и претходне две године, укупни победник је “Мерцедес ГЛЦ”. Стопа значајних кварова у СУВ-овима старим од две до три године износи 1,5 одсто. На другом и трећем месту следе “Мерцедес Б-класа” (1,9) и “Фолксваген т-рок” са 2,0 процента.
У категорији од четири до пет година старости победио је “Ауди Q2” (2,1 одсто), а “Порше 911” (3,3 одсто) међу онима од шест до седам година. Међу старијим возилим од осам до девет година “Ауди ТТ” је на врху.
У оцени по класама возила, “Опел карл” (3,4 одсто) је победио у класи микро возила. У групи малих аутомобила, испред свих је “Ауди А1” (2,9), у компактној класи “Аерцедес А” (2,5), у средњој класи “Мерцедес Ц” (2,5 одсто).
Најлошији у класи микро возила био је “Хјундаји и10” (6,5 одсто уочених кварова), у класи малих аутомобила “Сеат ибица” (5,4 ), у компактној класи “Дачија логан (10,4), у средњој класи “Форд мондео” (6,8), а код СУВ-ова “Дачија дастер” чак 11,4 одсто, сваки девети је значи, морао у радионицу.
Španija je zakonom zabranila bacanje hrane

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тесла лоше пролази на немачким техничким прегледима се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.