Шта треба да радимо када нас заболи зуб од хладноће?

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Feb.2023, 18:01

Шта треба да радимо када нас заболи зуб од хладноће?

Наши зуби често могу да боле због хладноће. Као одговор на топлоту и хладноћу, зуби се такође шире и скупљају, што на крају може изазвати пукотине у зубима, откривајући зубне канале испод глеђи. То је исто као и зубобоља коју можете да осетите због каријеса, болести десни и других >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лоших хигијенских навика. Фото: Pixabay/ 10634669 Како можете помоћи себи зими? Пијте топле напитке. Зими пијте топле напитке попут топле воде, зеленог чаја и сличних топлих напитака како бисте спречили скупљање дентина и глеђи по хладном времену. Топли напици ублажавају нелагодност у десни, а самим тим и зубима, чиме се побољшава проток крви у том подручју.
Дишите кроз нос Да вам хладан ваздух не би оштетио зубе, покријте уста и дишите кроз нос да хладан ваздух не утиче на зубе.
Користите уље каранфилића Уље каранфилића је корисно јер садржи активни састојак еугенол, природни анестетик, који помаже да се смањи бол и нелагодност у устима.
Повећајте унос витамина Д Витамин Д игра важну улогу у здравим костима и зубима. Недостатак овог витамина може довести до каријеса и ломљивости зуба, па би зими, због недостатка природне сунчеве светлости, требало додатно узимати витамин Д.
Избегавајте третмане избељивања зуба Производи за избељивање зуба као што су траке за избељивање или гелови могу повећати осетљивост зуба, па их избегавајте бар током зиме.
Исперите усну шупљину топлим физиолошким раствором У случају болова и отока, испирање топлим физиолошким раствором игра важну улогу у ублажавању симптома, највише због својих антимикробних својстава која могу да смање оток и помогну код надражених и упаљених десни.
Ограничите унос газираних пића Зими смањите дневни унос киселих и газираних пића, јер они постепено могу истрошити ситне комадиће емајла.
Редовно четкајте и чистите зубе концем Чак и ако имате непријатан осећај у устима у деснима и зубима, редовно перите и чистите зубе концем, јер бактерије на зубном плаку стварају киселину која уништава зубну глеђ. Свакодневно чишћење концем може ово спречити.
Dve stvari koje ne smete da krijete od doktora

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта треба да радимо када нас заболи зуб од хладноће? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.