Додик и Конаковић о пројектима који су у застоју

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 19:55

Додик и Конаковић о пројектима који су у застоју

Председник Републике Српске Милорад Додик и министар иностраних послова у новоформираном Савету министара БиХ Елмедин Конаковић састали су се данас у Бањалуци, где су разговарали о могућностима реализације пројеката који су тренутно у застоју.
У фокусу разговора било >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је и питање амбасадора. Фото: Танјуг/Срна/Борислав Здриња „Изразили смо задовољство што смо формирали Савет министара. Чекају нас обимни послови који треба да се завршавају на нивоу БиХ. Биће питања која праве разлику између нас, али нема потребе да то потенцирамо, јер треба да будемо на линији да договоримо оно што можемо“. Истакао је Додик на конференцији за новинаре.
Нагласио је да ће се формирати тим правника. Да у складу са овлашћенима и Уставом, направе механизам да не долази до застоја из било којих разлога.
„Желимо да се афирмише уставна БиХ“, навео је Додик и поновио да Република Српска неће дати сагласност око питања санкција Русији.
БиХ треба да настави да функционише како је Устав предвидео, казао је Додик и истакао да је то једини начин да ова земља направи корак ка стабилизацији.
„Шмит се представља као лажни високи представник, и то питање треба да се стави на сто и да се решава. Улога међународна заједнице сада се показује као деструктивна“, каже Додик.
Нагласио је да треба да се искључи утицај међународне заједнице у судовима, тужилаштвима и другим структурама.
Dačić: Razgovori sa visokim američkim zvaničnicima o situaciji na KiM

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик и Конаковић о пројектима који су у застоју се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.