Шта ће нам се догодити ако престанемо да се туширамо?

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 19:02

Шта ће нам се догодити ако престанемо да се туширамо?

Вероватно је сасвим нормално да се сви ваши познаници, као и ви, туширате сваки дан. То је најнормалнија рутина, баш као шољица кафе ујутру, пијење чаја зими, прање зуба и слично. Фото: Pixabay/Hans Ипак, сигурно сте бар једном чули да се у летњим месецима препоручује туширање једном >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дневно, док се зими препоручује једном у два дана.
Неки стручњаци истичу да наша кожа има сопствену природну заштиту у виду себума, који чува њен здрав сјај и Ph вредност.
Због тога тврде да је туширање најбоље свести на минимум.
Што мање то боље? Када су у питању здравствене бенефиције, доказано је да туширање сваки дан не чини много. У ствари, подаци нам говоре да туширање једном или више пута дневно може имати чак и нежељене последице.
Пречесто прање коже уклања природну заштиту која је на површини, као и здраве бактерије које помажу у очувању лепоте коже.
Oсећај свраба, иритације и црвенила Ово је посебно случај код старије популације, јер њихова кожа са годинама постаје тања, мање хидрирана и осетљивија на спољашње стимулусе. Сува кожа је подложнија утицају бактерија, али и алергијским реакцијама које, иако не често, могу бити веома опасне по здравље.
Неке ствари имају смисла, али… А сигурно сте чули да је људском имунолошком систему потребна одређена количина излагања микроорганизмима и бактеријама, како би се створила заштитна антитела. Tаква је ситуација и са кожом, а често туширање то онемогућава.
Људи склонији аутоимуним болестима, астми, па чак и дијабетесу. Наше тело је природно добро подмазана машина и уопште нам није потребно свакодневно туширање.
Најбоље је туширати се једном или два пута недељно и то млаком водом, јер топла вода исушује кожу. Ако се придржавате ових савета, они гарантују боље здравље, хидратизовану, отпорнију и лепшу кожу.

„Hladni izgled“ je najnoviji trend koji svaka žena može da priušti sebi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта ће нам се догодити ако престанемо да се туширамо? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.