Дачић: Разговори са високим америчким званичницима о ситуацији на КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 18:21

Дачић: Разговори са високим америчким званичницима о ситуацији на КиМ

Први потпредседник Владе Србије и министар иностраних послова Ивица Дачић изјавио је данас у Вашингтону, где ће присуствовати „Молитвеном доручку“, да је тај догађај добра прилика да се организује низ других билатералних сусрета. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Дачић сматра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да би било добро да српска делегација разговара са људима из Конгреса и Стејт департмента, чији су представници недавно и били у Београду, о ономе што се, како је рекао, дешава на Косову и Метохији.
„Договорили смо се да се прво сретнемо (виши политички саветник државног секретара САД) Дерек Шоле и ја, а онда и са (специјалним изаслаником Стејт департмента за Западни Балкан) Габријелом Ескобаром, као и са представицима српског Кокуса чији се поједини представници налазе у Конгресу“, рекао је Дачић и додао да неке од њих познаје и од раније.
„Мислим да је важно са њима разговарати и упознати их са ситуацијом у региону, јер се њихове политичке оцене базирају на неким предрасудама које се заснивају на лажним чињеницама које су биле у јавности још пре десетак, двадесет или тридесет година“, додао је шеф српске дипломатије.
Дачић је рекао и да ће имати састанке и са јеврејским организацијама које су битне на међународној сцени, као и са страначким институтима везаних и за Демократску и за Републиканску странку у САД, а најавио је и пријем у амбасади Србије у САД.
Petković: Kurti opet izaziva krizu novom uzurpacijom srpske zemlje na severu KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић: Разговори са високим америчким званичницима о ситуацији на КиМ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.