За паметније и послушније дете: Ево коју рутину би требало да уведете

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 14:00

За паметније и послушније дете: Ево коју рутину би требало да уведете

Сваки родитељ би волео да своје дете усмери на прави пут, да му усади здраве навике и помогне му да успе у животу. Иако је то тешко остварити у данашњем друштву где су велики притисак и очекивања, најважније је још од раног детињства поставити чврсте темеље за будући успех у животу. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pexels/Yan Krukau Можда једно од најтежих питања је шта је заправо потребно да бисмо одгојили паметно и добро дете? Стручњаци су дошли до закључка који указује на то како је магични кључ управо у рукама самих родитеља, а једна важна навика темељ је свега. Најбоља ствар је та што она одузима само 15 минута дневно, а дословно је сваки родитељ може практиковати заједно са дететом. Реч је о читању.
Истраживања су показала како само 15 минута читања дневно може помоћи вашем детету да постане паметније. Осим што ће проширити свој вокабулар речи, такође ће развијати и машту која је врло важна за његов даљи развој. Исто тако, стручњаци потврђују како читањем мозак вашег детета дословно расте. Што му више читате више доприносите развоју интелигенције самим тим и већу способност логичког закључивања.
Неке студије показале су и како ће се, ако му свакодневно будете читали, понашање вашег детета значајно поправити. Наиме, кад читате наглас, побољшавате способност свог детета да се боље концентрише и усмери своју пажњу, а то су вештине које ће му дефинитивно требати кад једном крене у школу, али и касније у животу.
Зато одвојите то мало времена у урадите велику ствар за ваше дете.
Ovo su skijaške destinacije odlične za početnike

Преузмите андроид апликацију.
Чланак За паметније и послушније дете: Ево коју рутину би требало да уведете се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.