Фајон потврдила хапшење двоје странаца због шпијунаже у корист Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 10:20

Фајон потврдила хапшење двоје странаца због шпијунаже у корист Русије

Шефица словеначке дипломатије Тања Фајон потврдила је да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавештајне службе. Фото: Танјуг/АР//Geert Vanden Wijngaert Фајонова је казала да су они ухапшени у децембру и да су осумњичени за деловање против националних интереса >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Словеније, али и да амбасадор Русије у Љубљани још није позван у Министарство спољних послова.
Тужилаштво је раније потврдило да је Национална истражна канцеларија, на основу података словеначке Обавештајно-безбедносне агенције (Сова), у децембру привела двоје страних држављана оптужених за шпијунирање у корист Русије. Суд им је одредио притвор и прети им казна до осам година затвора.
Према писању словеначких медија реч је о мушкарцу и жени са аргентинским држављанством, пренеле су агенције.
Kuleba: Na samitu Ukrajina-EU razgovori o pristupanju Kijeva bloku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фајон потврдила хапшење двоје странаца због шпијунаже у корист Русије се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.