Кулеба: На самиту Украјина-ЕУ разговори о приступању Кијева блоку

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 09:11

Кулеба: На самиту Украјина-ЕУ разговори о приступању Кијева блоку

Министар спољних послова Украјине Дмитро Кулеба изјавио је данас да ће кључно питање на самиту Украјине и Европске уније 3. фебруара у Кијеву бити разговори о најранијем почетку преговора о приступању Украјине Европској унији, након имплементације свих препорука Европске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << комисије. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Како је пренео Укринформ, шеф украјинске дипломатије рекао је да је украјинска страна спремна да представи резултате имплементације свих седам препорука Европске комисије и очекује да ЕУ позитивно оцени напоре Кијева.
„Кључно питање на дневном реду требало би да буде опција најранијег могућег почетка преговарачког процеса о прикључењу ЕУ, након што Украјина испуни све препоруке Европске комисије и очекујемо позитивну оцену“, навео је Кулеба.
Према његовим речима, на самиту ће се говорити о новим санкцијама ЕУ Русији, које ће се тицати војне и нуклеарне индустрије. Самит између ЕУ и Украјине договорен је пре месец дана, када је председник Володимир Зеленски разговарао са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.
„Радујем се што ћу вас срести у Украјини ускоро“, написала је Фон дер Лајен овог месеца.
Lavrov: NATO je već duže umešan u hibridni rat protiv Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кулеба: На самиту Украјина-ЕУ разговори о приступању Кијева блоку се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.