Цвијановићева са америчким сенаторима као приоритете истакла мир и стабилност

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 08:52

Цвијановићева са америчким сенаторима као приоритете истакла мир и стабилност

Предсједавајућа Председништва БиХ Жељка Цвијановић данас је током посете Вашингтону у разговору са америчким сенаторима као заједнички приоритет свих народа у БиХ навела очување мира и стабилности, као и жељу за економским напретком и сарадњом. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Она >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекла да је имала конструктиван састанак са члановима Одбора за спољне послове Сената САД, а то што је трајао дуже него што је предвиђен, показује обострани интерес да се разговара и да једни другима појасне одређене ствари, пренела је Срна.
„Захвална сам Џин Шахин и осталим сенаторима што желе да буду од помоћи у вези са дешавањем у оквиру БиХ, а ово је била прилика да се прича о економским темама, па их је интересовало их је гђе су наша слагања, неслагања“, рекла је Цвијановић.
Додала је да је домаћине упознала о питањима попут радних места, повећања плата, примања пензионера, социјалним давањима. „Изразили смо задовољство показивањем отпорности према свему ономе што су изазови данашњице на политичком плану, а рекли смо да желимо одржавање мира и стабилност, да напредује наша економија, да сарађујемо на начин да бисмо превазишли одређене економске проблеме“, рекла је председавајућа.
Напоемнула је и то како је задовољна што је БиХ добила кандидатски статус, као и да разуме како то није резултат мера и активности у претходном периоду већ је последица геостратешког преслагања у свету.
Било је речи и о НАТО путу, када је Цвијановић изнела свој став да сви желе добру сарадњу са тим војним савезом, али да у погледу чланства нема опредељење да до тога треба доћи, из познатих разлога Републике Српске. Она је навела да треба градити боље односе и са окружењем и да је у том смислу показано да упркос различитим схватањима институције могу да функционишу заједно и остварују оно што је уставна надлежност.
„Моја опсервација је била да наша тема није била однос према ономе што се данас дешава са Русијом, Украјином и на неком трећем терену, него о томе како ми видимо будућност државе, да ли треба да се задржи основа, а то је Дејтонски споразум или то што сматрај неки други да треба да се иде у неком другом правцу“, навела је Цвијановић.
Vučić upoznao Dodika sa situacijom na KiM, najavio posetu Republici Srpskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвијановићева са америчким сенаторима као приоритете истакла мир и стабилност се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.