Бела кућа: Блинкен ће у Кини разговарати о рату у Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Feb.2023, 08:11

Бела кућа: Блинкен ће у Кини разговарати о рату у Украјини

Амерички државни секретар Ентони Блинкен разговараће са кинеским званичницима о рату у Украјини током посете Кини 5. и 6. фебруара, саопштио је данас портпарол Беле куће Џон Кирби. Фото: WikimedinaCommons/Carol M. Highsmith Кирби је рекао новинарима да су разговори о бројним питањима, као што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су војна и климатска, били потиснути у страну када је Кина протестовала због посете америчких званичника Тајвану прошлог августа, пренео је Ројтерс.
Блинкен ће покушати да разговори о овим питањима буду „обновљени и ревитализовани“, рекао је Кирби.
„Знам да се Блинкен радује што ће моћи да разговара о свим тим питањима, наравно, и рат у Украјини ће бити међу темама које можемо да очекујемо да ће секретар споменути док буде тамо“, закључио је Кирби.
SAD koče članstvo Prištine u Savetu Evrope dok se ne promeni stav o ZSO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа: Блинкен ће у Кини разговарати о рату у Украјини се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.