Кина: Блокадом Хуавеја САД теже технолошкој хегемонији

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Jan.2023, 19:53

Кина: Блокадом Хуавеја САД теже технолошкој хегемонији

Кинеска влада оптужила је данас Вашингтон да тежи „технолошкој хегемонији“, након вести да би САД могле да блокирају приступ технолошком гиганту Хуавеј америчким добављачима. Фото: Wikimedia Commons/Foxy1219 „Кина је озбиљно забринута због ових извештаја“, рекла је портпаролка министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << спољних послова Кине Мао Нинг и оптужила Вашингтон да сувише широко схвата концепт националне безбедности и злоупотребљава државну моћ да би потиснуо кинеске конкуренте, преноси АП.
„Такве праксе су у супротности са принципима тржишне економије“ и представљају „очигледну технолошку хегемонију“, рекла је Мао.
Навела је да ће Пекинг „бранити легитимна права“ кинеских компанија, али није навела како би влада могла да одговори.
Могућа блокада би пооштрила ограничења наметнута 2019. године која ограничавају Хуавејов приступ процесорским чиповима и другој технологији.
Хуавеј Технолоџиз је први кинески глобални технолошки бренд који је у центру сукоба између Вашингтона и Пекинга око технологије и безбедности.
Амерички званичници тврде да Хуавеј представља безбедносни ризик и да би могао да олакша кинеско шпијунирање, оптужба коју компанија пориче.
Lavrov: NATO je već duže umešan u hibridni rat protiv Rusije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина: Блокадом Хуавеја САД теже технолошкој хегемонији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.