Хависто: Желимо да уђемо у НАТО кад и Шведска

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2023, 16:12

Хависто: Желимо да уђемо у НАТО кад и Шведска

Финска планира улазак у НАТО у исто време када и Шведска, изјавио је данас министар спољних послова Финске Пека Хависто. Фото: Pixabay/Hietaparta „Наша снажна жеља је и даље да уђемо у НАТО заједно са Шведском“, рекао је Хависто на конференцији за новинаре у Хелсинкију, преноси Ројтерс.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Хависто је додао да је самит НАТО у Виљнусу у јулу и даље „важна прекретница“ те да се нада да ће најкасније до тада обе земље бити примљење у НАТО.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је раније дао до знања да би Анкара могла да пристане да Финска уђе у НАТО пре Шведске, а разлог су растуће тензије са Стокхолмом.
Турски министар спољних послова Мевлут Чавушоглу је данас потврдио тај став.
„Турска би могла да процени кандидатуру Финске за НАТО независно од Шведске,“ изјавио је Чавушоглу, након што су протести у Стокхолму на којима је паљен Куран изазвали негодовање Анкаре.
Турска је због тога прошле недеље суспендовала преговоре о уласку Шведске и Финске у НАТО.
Nova ambasadorka SAD u Rusiji posvetiće posebu pažnju dijalogu između dva naroda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хависто: Желимо да уђемо у НАТО кад и Шведска се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.