Промоција књиге песама у Дигиталном омладинском центру

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Jan.2023, 10:18

Промоција књиге песама у Дигиталном омладинском центру

У уторак, 31. јануара, са почетком у 19 часова, у Дигитални омладински центар (Војводе Путника 1) одржаће се промоција књиге песама аутора Јелене Калајџије „Прљави Сњешко на усијаној хауби„. Фото: Pixabay/moritz320 О књизи ће говорити: др Владимир Гвозден
мср Горица Радмиловић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
О аутору: Јелена Калајџија (1986) рођена је у Пакрацу. Основне и мастер студије завршила на Филозофском факултету у Новом Саду на Катедри за српску књижевност и језик. Бави се истраживањима нових начина читања. Иза себе има два двојезична библиотечка приручника: ,,Под кровом књиге: друштвена одговорност у оквиру пословања јавних библиотека“ (коауторски, Нови Сад, 2014) и „Креативна конзумација културе: нови модуси читања“ (Бијељина, 2018). Објављује текстове и приказе у књижевној периодици (Летопису Матице српске, Свескама, Детињству, Трагу, Српској вили и другима), зборницима што са научних конференција или посвећеним одређеним ауторима („Летеће виолине Милорада Павића“, „Читање Аркадије Славице Гароње“, „Визије сигнализма“…), те порталима „Нови Полис“ и „Часопис Култ“. Тренутно интересовање креће се у пољу истраживања сликовница и гласног читања.
Добитница је похвала Доситејево златно перо за 2020. и 2021. године, те награде Завода за проучавање културног развитка под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије „Новица Тадић“ за збирку поезије „Прљави Сњешко на усијаној хауби“ (ЗАПРОКУЛ, 2021).
Repertoari bioskopa za ponedeljak, 30. januar


 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Промоција књиге песама у Дигиталном омладинском центру се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.