Столтенберг у посети Јужној Кореји, сутра у Јапану

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 14:31

Столтенберг у посети Јужној Кореји, сутра у Јапану

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг данас је стигао у Јужну Кореју, док ће сутра посетити и Јапан. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexandru Dobre У главном граду Јужне Кореје, Сеулу, Столтенберг се састао са министром иностраних послова Парк Јином, а очекује се да ће се састати и са председником >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Јуном Сук-јеолом и министром одбране Лијем Јонг-Супом, пренео је Ројтерс.
НАТО је забринут због севернокорејског непромишљеног тестирања пројектила и нуклеарног програма, док је рат у Украјини имао последице по Азију, рекао је Столтенберг Парку на почетку њиховог састанка, наводећи сумњу да Северна Кореја пружа војну подршку руским ратним напорима.
„Ово само наглашава како смо међусобно повезани“, рекао је он.
Обојица званичника су истакла заједничке вредности између земаља НАТО и Јужне Кореје.
„С обзиром на данашње глобалне изазове без преседана, верујемо да је та солидарност међу земљама које деле вредности слободе, демократије и владавине права важнија него икада“, рекао је Парк.
Столтенберг сутра путује у Токио, где ће се састати са јапанским премијером Фумиом Кишидом и другим јапанским званичницима.
Azerejdžan evuakuiše ambasadu u Iranu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Столтенберг у посети Јужној Кореји, сутра у Јапану се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.