Како да једете шпагете, а да се не угојите

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 14:01

Како да једете шпагете, а да се не угојите

Салате, немасно месо, риба, зелено поврће – сигуран су пут до губитка килограма. Али, не морате се одрицати омиљених шпагета, ћуфти, пуњених паприка, потребно је само да их зачините на прави начин. Фото: Pexels/Jane Doan Нутриционисти кажу да зачини пореклом из Азије и Индије убрзавају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << метаболизам, смањују апетит и спречавају враћање килограма јер онемогућавају масне ћелије да се поново јаве након губитка тежине.
И зато, не штедите ђумбир, ким, сенф, црни бибер, чили и цимет. Истраживања показују да само једна кашичица кима у јогурту сваког јутра током три месеца скида килограм и по.
Можда вам звучи мало, али имајте у виду да ништа друго у исхрани не морате да мењате. Ким одлично иде и у сосу болоњезе. Ако не волите ким, зачините јело црним бибером и чилијем јер ови зачини сагоревају исту количину калорија као и 20-оминутна шетња.
Ђумбир, осим што јача имунитет, топи и масти. Убаците га у прокувану воду и направите чај. Ђумбир у храни има исти ефекат.
Одличан је и сенф јер се прави од слачице која припада истој породици поврћа као и броколи, карфиол, прокељ, купус. Ако купујете готови сенф у продавници, водите рачуна да не садржи шећер, иначе ће његова употреба бити контрапродуктивна.
И за крај, нека се на вашем менију нађе цимет јер смањује ниво глукозе у крви, а можете га користити тако што ћете убацити кашичицу у биљни чај.
Recept dana: Libanski sos od belog luka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да једете шпагете, а да се не угојите се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.