Петковић: Није Бриселски споразум Куртијева прћија, преузете обавезе обавезују све

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2023, 20:34

Петковић: Није Бриселски споразум Куртијева прћија, преузете обавезе обавезују све

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић каже да је „у патолошкој мржњи према сваком постигнутом споразуму и договору са Београдом“ Аљбин Курти почео да се обрачунава и са америчким изаслаником за Западни Балкан, а због његовог инсистирања на формирању Заједнице српских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << општина. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Непозивањем на дискусију о формирању ЗСО, Курти је добио најјаснију поруку до сада да нико нема разумевања за оне који газе и руше споразуме. У својој увређености Курти није приметио како сам себи скаче у уста, па прво каже да нема хијерархије споразума, већ хронолошког редоследа, чиме је дао кључни аргумент за формирање ЗСО на који га обавезује првих шест тачака Бриселског споразума“, каже Петковић.
Курти је тиме признао и да је на њему и властима у Приштини да прво испуне свој део обавеза на који Срби чекају исувише дуго, наводи Петковић, те напомиње да кад је реч о хронологији Курти добро зна да је ЗСО договорена пре десет година, па је, примећује, та обавеза Приштине одавно требало да буде испуњена.
„Није Бриселски споразум Куртијева прћија да њим располаже по свом нахођењу, јер потписи и обавезе у споразуму обавезују све. То је лекција коју ће Курти морати да научи“, поручио је Петковић.
Dačić: Strateško opredeljenje Srbije unapređenje saradnje sa SAD

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Петковић: Није Бриселски споразум Куртијева прћија, преузете обавезе обавезују све се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.