Француска и Ирак потписали стратешке економске споразуме, посебно енергетске

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2023, 13:31

Француска и Ирак потписали стратешке економске споразуме, посебно енергетске

Француски председник Емануел Макрон и ирачки премијер Мохамед Ши ал Судани потписали су сет стратешких споразума који имају за циљ подстицање економске сарадње Француске и Ирака, посебно у области енергетике и јавног превоза, саопштила је данас Јелисејска палата. Фото: Танјуг/Christophe >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Archambault, Pool via AP Француска и Ирак потписали су у четвртак и споразум о сарадњи две земље у борби против корупције, сектору безбедности, обновљивих извора енергије и културе, пренео је Ројтерс.
Макрон и Ал Судани су поновили посвећеност завршетку великих пројеката мрежне инфраструктуре у Ираку уз помоћ француских стручњака, као и примени пројекта француске нафтне компаније „Тотал енерџис“ заснованог на инвестицијама у соларну и гасну енергију, истиче се у саопштењу.
Ројтерс је раније ове седмице известио да Катар преговара о куповини од „Тотал енерџиса“ удела у енергетским пројектима у Ираку вредним 27 милијарди долара. Ирак и та француска компанија потписали су 2021. године споразум о изградњи четири гигантска соларна, гасна, електро и водна пројекта у јужном Ираку у наредних 25 година.
EK ukida olakšice za trgovinu sa Ukrajinom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска и Ирак потписали стратешке економске споразуме, посебно енергетске се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.