Додик: Јасеновац је заједничка мука јеврејског и српског народа

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2023, 10:57

Додик: Јасеновац је заједничка мука јеврејског и српског народа

Јасеновац је заједничка мука јеврејског и српског народа, као и други логори попут Аушвица, поручио је председник Републике Српске Милорад Додик на Меморијалној академији поводом Међународног дана сећања на жртве Холокауста. Фото: Танјуг/Хина/Српско национално вијеће Додик >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је у обраћању истакао да је стога веома важно да се негује култура сјећања.
Казао је да је пре неколико година имао прилику да посети Аушвиц и оценио да би свако, а нарочито млађе генерације, требало да учине исто.
„Присуство на том месту учини да то другачије разумете, да схватите обим страдања. Ући у гасну комору у Аушвицу и видети, то је нешто што вам промени поглед на свет и запитате се да ли је могуће да постоје људи који су могли то да организују“, казао је Додик.
Он је истакао да је веома битно да дани сећања на Холокауст сваке године попримају све већи обим, јер се тако негује култура сећања.
„Зато је важно што смо се окупили и у оквиру Јеврејског центра у Бањалуци и евоцирали успомене на страшне злочине“, навео је Додик синоћ у обраћању на Меморијалној академији, пренела је РТРС.
Danas Dan sećanja na žrtve Holokausta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Јасеновац је заједничка мука јеврејског и српског народа се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.