Јапан пооштрава санкције Русији

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2023, 08:50

Јапан пооштрава санкције Русији

Јапан је данас одлучио да пооштри санкције против Русије и забрани извоз робе која би могла да послужи подизању војног потенцијала Москве. Фото: Pixabay/sofi5t Токио је истовремено одлучио да замрзне иметак три организације и 22 особе у Русији, преноси Ројтерс.
Јапан ће у складу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са другим нацијама увести забрану извоза, вођен жељом да пружи свој допринос међународним мировним напорима у Украјини, саопштило је Министарство економије, трговине и индустрије Јапана.
Између осталог, Јапан ће забранити извоз робе 49 компанија у Русију почев од 3. фебруара.
Реч је о роби као што су водени топови, опрема за истраживање гаса, полупроводници, али и вакцине, рентгенске машине, експлозиви и роботи, додаје се у саопштењу.
Јапан ће такође замрзнути имовину три компаније, међу којима су ваздухопловна компанија „JSC Irkut Korp“ и прозвођач пројектила земља-ваздух MMZ Avantgard.
На проширеној листи санкционисаних се налазе заменик министра одбране Русије Михаил Мизинцев и министар правде Русије Константин Чијченко, као и још 14 особа које су умешане у, како је наведено, „анексију“ делова југоисточне Украјине.
Одлука о санкцијама је донета после најновијег руског ракетног напада на Украјину, у којем је јуче погинуло најмање 11 људи.
Tramp: Prvo tenkovi a onda nuklearno oružje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан пооштрава санкције Русији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.