Шта никако не смете да пропустите ако посетите Финску

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jan.2023, 12:01

Шта никако не смете да пропустите ако посетите Финску

Незаобилазна атракција је најсрећњи град на свету. Фото: Unsplash/Tapio Haaja Финска је једно од оних неколико туристичких места у Европи које има скривена блага и мистериозна места
Скандинавска земља је позната по својим снежним планинама, снежним парковима и природним лепотама. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Неке од најпопуларнијих туристичких атракција у Финској укључују главни град Хелсинки и магични феномен, северно светло земље.
Таква је атмосфера овог места да путовање у Финску сигурно резултира незаборавним успоменама и авантурама. Такође позната као најсрећнија земља на свету, Финска је дом највећег европског језера, архипелага и дивљине.
Хелсинки Међу најистакнутијим туристичким местима у Финској, Хелсинки види много туриста и такође је познат по својим музејима који приказују богато историјско наслеђе Финске.
Хелсинки је такође дом три најистакнутије цркве у Финској, Лутеранске катедрале, Успенске катедрале и Цркве у стени.
Осим цркава и музеја, туристи могу да се радују и вожњи трајектом до трга Хелсинки Маркет за забавно поподне са породицом и пријатељима.
Фото: Unsplash/Tapio Haaja Турку Смештен у најјужнијем углу Финске, Турку је једно од најпопуларнијих места за посету у Финској. Град је познат по два музеја, Абоа Ветус и Арс Нова, у којима се налази неколико древних реликвија из прошлог времена.
Поред музеја, туристи могу да проведу неко време и на популарним местима за куповину, прелепим црквама и позориштима у Туркуу.
Леви Сада је ово та „једна идеална дестинација“ за љубитеље природе. Смештен у северном арктичком кругу, Леви је жариште за љубитеље авантуристичких спортова.
Туристи овде могу да учествују у многим спортским активностима на отвореном као што су скијање, планинарење и клизање. Уз то, ту су и сафари са ирвасима, сауне на отвореном и пецање на леду. Ако волите снег, онда ћете се сигурно заљубити у Левија. То је једно од најпознатијих места у Финској.
Порво Један од најстаријих градова у Финској, Порво даје туристима увид у добра стара времена. Калдрмисане улице и дрвене куће су оно што овај град чини тако посебним.
Туристи такође могу да се радују уживању у неким дивним ужицима финске кухиње док истражују град из 11. века из средњег века. Порвоо је једна од оних финских туристичких атракција које остављају дуготрајан утисак.
Pariz: Bezvremenska prestonica svetlosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта никако не смете да пропустите ако посетите Финску се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.