Републички завод за статистику објавио просечну нето плату за новембар

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Jan.2023, 15:41

Републички завод за статистику објавио просечну нето плату за новембар

Просечна нето зарада за новембар (без пореза и доприноса) износила је 78.326 динара, објавио је Републички завод за статистику. Фото: Танјуг Просечна бруто зарада за исти месец је била 108.001 динар.
Раст бруто и нето зарада у периоду јануар-новембар 2022. године, у односу на исти период >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прошле године, износио је 13,9 одсто номинално, односно 2,0 одсто реално.
У поређењу са истим месецом претходне године, просечне бруто и нето зараде за новембар 2022. године номинално су веће за 13,3 одсто, а реално су мање за 1,6 одсто. Медијална нето зарада за новембар 2022. године износила је 59.580 динара, што значи да је 50 одсто запослених остварило зараду до наведеног износа.
U Srbiji 2022. više živorođenih za 0,3% nego u 2021, umrlih manje za 18,4%

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Републички завод за статистику објавио просечну нето плату за новембар се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.