Вучић: Рекли су ми у другој реченици шта нас чека ако не прихватимо план

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2023, 21:36

Вучић: Рекли су ми у другој реченици шта нас чека ако не прихватимо план

Председник Србије Александар Вучић рекао је да му је током састанка са дипломатском петорком три пута речено са чим ће се Србија суочити ако не прихвати нови план за Косово и Метохију. Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ Како је навео, током обраћања јавности, рекли су му у другој реченици да Србија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мора да прихвати тај план.
„А ако га не прихватите јер ми сматрамо да мора да буде прихваћен цео нови преговарачки оквир за пут ка Европи, суочићете се са прекидом европских интеграција, са заустављањем и повлачењем инвестиција, са свеобухватним мерама у економским и политичком смислу који ће нанети велику штету Србији“, додао је председник.
Истиче да му је то поновљено још три пута током састанка, као и то да је он сваки пут снажно реаговао на то.
Према његовим речима, то је оно што њега брине иако се неће десити за месец, два дана, али хоће за три, шест месеци или годину дана.
Председник је казао да се прошлих дана могло чути како је он издајник, као да је он писао план.
„Одувек сам сматрао да је замрзнути конфликт најгоре могуће решење јер ћемо имати убијање и рањавање Срба готово на дневном нивоу. Сматрао сам да је важно да тражимо компромисно решење и сматрам да треба да га тражимо и у будућности. Сви они добровољни даваоци туђе крви, који нам говоре само да прође време, па да још не знам колико Срба буде рањено, а да они лепо живе овде, а да Србија не може нигде напред, нека размисле шта су добро донели Србији“, поручио је Вучић.
Упитао их је зашто нису добровољно давали своју крв 2004. када је био погром или 2008. када је тзв. Косово прогласило независност.
Истиче да и даље сматра да је важно да се ради на компромисном решењу и додаје да не верује да је то могуће са Аљбином Куртијем.
„Али, нисмо ми ти који њих бирамо, нити можемо да утичемо тако да морамо да разговарамо са свима и да тражимо решења јер нам је потребан мир са Албанцима и одговоран приступ“, казао је Вучић.
Obuka u jedinicama vojne policije

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Рекли су ми у другој реченици шта нас чека ако не прихватимо план се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.