Обука у јединицама војне полиције

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2023, 20:39

Обука у јединицама војне полиције

У батаљонима војне полиције Копнене војске у току је обука професионалног састава за борбена дејства у противтерористичким операцијама. Фото: Танјуг/Министарство Одбране и Војска Србије Извођење ове врсте дејстава убраја се у најкомплексније активности на којима се могу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ангажовати јединице војне полиције Војске Србије, па се обуци, која је изузетно сложена и захтевна, придаје посебна пажња.
Циљ је да војни полицајци и јединице буду адекватно оспособљени за успешно решавање високоризичних задатака које са собом носе противтерористичка дејства.
Током вишедневне обуке на полигонима и вежбовном простору, јединице војне полиције увежбавају тактике, технике и процедуре које се примењују у блокади и уништењу терористичке групе, од добијања обавештајних података до успешног извршења задатка уз употребу живе силе, службених паса и специјалних возила.
Реализацијом ове обуке додатно се унапређују борбене могућности јединица војне полиције, које су посебно опремљене и оспособљене за извршавање широког спектра војнополицијских задатака и послова опште безбедности у Министарству одбране и Војсци Србије.
Brnabić: Za mesec dana nastavak rasprave o Nacrtu zakona o unutrašnjim poslovima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обука у јединицама војне полиције се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.