Сијарто: Мађарска неће подржати санкције Русији за сарадњу у нуклеарној области

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2023, 20:26

Сијарто: Мађарска неће подржати санкције Русији за сарадњу у нуклеарној области

Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто рекао је данас да његова земља неће подржати никакве санкције ЕУ које би потенцијално ограничиле сарадњу са Русијом у нуклеарној области. Фото: Танјуг/AP Photo/Darko Vojinovic, File Сијарто је у паузи на састанку министара спољних послова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ЕУ у Бриселу рекао да је Европска комисија изгледа започела израду 10. пакета санкција, али је упозорио да Мађарска неће подржати тај пакет уколико он буде обухватао сарадњу са Русијом у нуклеарној области, преноси ТАСС.
Како је додао, то би нанело огромну штету Мађарској и нарушило њену енергетску безбедност „Јасно сам ставио до знања да је нуклеарна енергија кључна за снабдевање Мађарске струјом“, рекао је Сијаро и додао да нуклеарна електрана Пакс, која користи руско нуклеарно гориво, обезбеђује половину струје у земљи.
Истиче да би без нуклеарке Пакс садашње снабдевање струјом у Мађарској било готово немогуће.
„Као што би било немогуће осигурати енергетску сигурност Мађарске у наредним деценијама без изградње нових реакторских јединица у НЕ Пакс“, додао је.
Nemačka poslala prve dve jedinice PVO Patriot u Poljsku blizu ukrajinske granice

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сијарто: Мађарска неће подржати санкције Русији за сарадњу у нуклеарној области се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.