Немачка послала прве две јединице ПВО Патриот у Пољску близу украјинске границе

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2023, 20:03

Немачка послала прве две јединице ПВО Патриот у Пољску близу украјинске границе

Немачка је данас послала прве две од три планиране јединице противваздушне одбране Патриот у пољски град Замошће близу украјинске границе, где ће бити распоређене како би спречиле залутале ракетне нападе. Фото: Wikimedia Commons/Bundeswehr-Fotos Након што су прошлог новембра две особе погинуле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од залуталог украјинског пројектила који је погодио пољско село Прзеводов, а инцидент изазвао страх да ће се рат у Украјини прелити преко границе, Берлин је понудио да распореди три своје Патриот јединице у Пољској да помогну у обезбеђивању њеног ваздушног простора, преноси Ројтерс.
„Један од разлога зашто ће Немачка сада подржати НАТО-ов источни бок у Пољској са Патриотима је свакако зато што смо
видели колико брзо може доћи до преливања сукоба између Русије и Украјине на земље чланице НАТО“, рекао је пуковник Јерг Сиверс новинарима у источнонемачком граду Гнојену пре слања Патриота.
Сиверс, који ће командовати немачком јединицом у Пољској, подвукао је одбрамбену природу Патриот система.
„Патриот је стриктно одбрамбени систем и надамо се да ћемо моћи тамо да пружимо довољну заштиту да спречимо нападе или несреће попут оне у новембру“, додао је он.
Erdogan: Nema podrške Turske onima koji dozvole bogohuljenje

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачка послала прве две јединице ПВО Патриот у Пољску близу украјинске границе се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.