Орлић и Венди Мортон о билатералним односима и међупарламентарној сарадњи

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jan.2023, 19:45

Орлић и Венди Мортон о билатералним односима и међупарламентарној сарадњи

Председник Народне скупштине Владимир Орлић разговарао је данас са Венди Мортон, посланицом Парламента Уједињеног Краљевства и бившом министарком задуженом за Европу и Америке у МСП Велике Британије о билатералним односима и међупарламентарној сарадњи. Фото: Танјуг/Владимир >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Шпорчић Орлић је поручио да у Народној скупштини постоји заинтересованост за даљу сарадњу са британским парламентом, за активан рад Посланичке групе пријатељства и за сарадњу са Вестминстерском фондацијом за демократију.
Србија је заинтересована и за даље јачање економске сарадње, у којој последњих година бележимо рекорде, казао је Орлић и додао:
„Србија је чврсто привржена својој политици мира и стабилности“.
Навео је да државна политика коју води председник Србије Александар Вучић има чврсту и убедљиву подршку народа, што је показано на изборима и ту државну политику, у складу са вољом народа, воде и Народна скупштина и Влада Србије.
Мортон је поздравила досадашњу сарадњу Парламента Уједињеног Краљевства Скупштине Србије истичући важност даљег повезивања у циљу јачања представничке улоге парламената и приближавања законодавних институција грађанима, првенствено младима.
Изразила је задовољство и због редовних активности које Народна скупштина Републике Србије организује у поменутом циљу.
Vučić sutra na sednici Saveta za koordinaciju mera za rast BDP

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић и Венди Мортон о билатералним односима и међупарламентарној сарадњи се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.