Мујезиновић: Захваљујући „Србијаводама” спречена већа штета у Бродареву

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2023, 17:56

Мујезиновић: Захваљујући „Србијаводама” спречена већа штета у Бродареву

Пријепољско насеље Бродарево нашло се прво на удару поплавног таласа реке Лим који је у Србију дошао са простора Црне Горе. Фото: Танјуг/Бранко Лукић Набујала река потопила је пољопривредно земљиште, дечије игралиште и оштетила две куће, а веће последице и њено изливање у само >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << насеље успешно избегнуто захваљујући брзој рекацији мештана и „Србијавода” и изградњом насипа.
„Значио нам је насип јако много зато што је зауставио овај поплавни талас који је дошао из Црне Горе, како не би поплавио куће у Бродареву. Наравно, вода је пробила кроз део насипа и оштетила је две куће али је спречило већу катастрофу и значило је нам је много. Радови су изведени у току ноћи. Радиле су тешке машине и узиман је тампон са два мајдана, али и то је био ризик јер се због обилних падавина осипала земља тако да је после одлучено да се узима насип са једног приватног лагера, тако да су грађевинске машине радиле до пет сати ујутру како би направиле овај насип, а вода која је константо надолазила је додатно отежвала посао.
Међутим, знањем и искуством људи из „Србијавода” и координацијом Горана Пузовића урађен је овај насип”, рекао је за Танјуг члан Општинског већа општине Пријепоље Армин Мујезинови. Лим се полако враћа у своје корито али за њим остају последице које ће у наредном периоду бити саниране.
Поред „Србијавода” и директора овог предузећа Горана Пузовића, на терену у Бродареву били су присутни и припандици Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије и сам начелник Лука Чаушић.
„Доста се повукла вода. После овога биће доста радова да се ово све уклони и да се санирају штете и на домаћинствима и на јавним површинама али то је све мала штета у односу на оно што се могло догодити да није било ових насипа. Такође је и Сектор за ванредне ситуације МУП-а био на терену све време, долазио је и начелник, Лука Чаушић, које је са својим тимом обишао све угрожене и јако пуно су помогли угроженом становништву”, рекао је Мујезиновић.
Поред Лима, мештани Пријепоља имали су проблема и са мањим, бујичним водотоковима као и са канализационом мрежом у самом граду. ”Има ли смо проблема не само са Лимом већ и са бујичним потоцима и са канализацијом и кишном мрежом тако да је ЈКП радило на решавању тих проблема али не би могли сами да реше ове проблеме са Лимом као што су то учиниле државне службе”, казао је Мујезиновић.
Како је рекао Мујезиновић, трајно решење којим би се спречило даље изливање Лима јесте изградња чврсте обалоутврде, за који је пројектно-техничка документација у крајној фази израде.
Opasnost od poledice na putevima popodne i uveče

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мујезиновић: Захваљујући „Србијаводама” спречена већа штета у Бродареву се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.