Вучевић: Ново поглавље с Мађарском на пољу одбране

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2023, 16:36

Вучевић: Ново поглавље с Мађарском на пољу одбране

Поделили смо забринутост због једностраних аката Приштине и заједнички анализирали ситуацију у региону. БиХ и осталим суседним државама, навео је министар након разговора с колегом из Будимпеште. Фото: Танјуг/Зоран Жестић Војна сарадња Србије и Мађарске на изузетно је добром >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нивоу. Сагласили су се јуче на састанку у Београду потпредседник владе и министар одбране Милош Вучевић и министар одбране Мађарске Кристоф Шалај-Бобровнички.
Вучевић је захвалио мађарским оружаним снагама „на врло коректном и професионалном односу у извршавању њихових задатака као припадника Кфора. Као и на фер и људском односу према српској заједници на Косову и Метохији”.
Састанак с мађарском делегацијом оценио је као отворен и пријатељски, „још један у низу потврда историјски најбољих односа Србије и Мађарске”.
Заједнички је, каже, констатовано да је могуће унапредити сарадњу на пољу надлежности два министарства. Навео да је било речи о војно-војној сарадњи, војноекономској, војнотехнолошкој, војнонаучној.
„Верујем да је пред нама ново поглавље у сарадњи на пољу одбране између Мађарске и Србије”. Рекао је Вучевић новинарима након састанка у Дому гарде на Топчидеру.
Истакао је да су билатерални односи Србије и Мађарске на историјском врху. Пре свега захваљујући ако је оценио, феноменалним односима председника Србије Александра Вучића и премијера Мађарске Виктора Орбана.
Пренео је да је на састанку било речи о рату у Украјини, политичким приликама у Европи и свету. Као и о дешавањима у региону, те додао да су делегацији Мађарске још једном пренели ставове Србије по питању Косова и Метохије.
„Поделили смо с нашим северним суседима нашу забринутост у вези с једностраним актима администрације у Приштини и заједнички анализирали ситуацију у региону. Босни и Херцеговини и осталим суседним државама у циљу да сви имамо интерес. Бар сам за Мађарску и Србију сигуран да имамо интерес да чувамо мир и стабилност на простору западног Балкана”, рекао је Вучевић.
У том контексту, навео је да је Србија захвална на ангажману мађарских војника и официра. Односно оружаних снага на простору Косова и Метохије.
Vučević: Međunarodni posrednici nam nisu ponudili ništa prijatno

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучевић: Ново поглавље с Мађарском на пољу одбране се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.