Макрон и Шолц се сутра састају у Паризу

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2023, 15:58

Макрон и Шолц се сутра састају у Паризу

Француски председник Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц, као и чланови парламента те две земље, састаће се сутра у Паризу како би разговарали о привреди, енергетици, безбедности и европској политици, пренеле су данас агенције. Фото: Танјуг/AP/Christophe Ena Састанак је првобитно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << био планиран за октобар, али га је Немачка отказала. Наводећи као разлог потребу за даљом координацијом око кључних питања. Париз је тада поручио да је потребно још разговарати о кључним темама попут одбране и енергетике, преноси портал Политико.
Очекује се да ће састанак отпочети церемонијом обележавања 60. годишњице Јелисејског споразума, односно договора о помирењу те две земље. Након чега ће тзв. француско-немачко веће министара у којем су окупљени министри те две земље, састати и формирати заједничку декларацију о будућности Европе.
Политико наводи да ће централна тема разговора бити рат у Украјини. Као и сарадња Немачке и Француске унутар ЕУ и НАТО пакта. Из Париза поручују да не очекују напредак по питању испоруке нових тенкова Леопард 2 Украјини.
Поред тога, разговараће се о сарадњи у области енергетике, преласку на одрживу привреду. Као и о америчком закону о смањењу инфлације који намеће ЕУ ризик да буде у неповољном положају и тиме започне трговинске сукобе.
Francuzi digli ustanak, Makron ne odustaje od penzione reforme

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Макрон и Шолц се сутра састају у Паризу се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.