Ухапшен због хемикалија у Ибру, Митровица и Звечан без воде

Izvor: Press, 04.Sep.2015, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ухапшен због хемикалија у Ибру, Митровица и Звечан без воде

Једна особа из Зубиног Потока ухапшена због сумње да је у Ибар просула хемикалију, за коју се сумња да је пентан. Косовска Митровица и Звечан остали су без воде са градског водовода.
Foto:Blic.rs
Директор ЈП "Водовод-Ибар" Миодраг >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ралић рекао је Танјугу да су синоћ искључили снабдевање водом Косовске Митровице и Звечана због сумње да је вода бактеролошки и хемијски неисправна за употребу.
Ралић је рекао да ће снабдевање ове две општине на северу Косова водом бити нормализовано након што екипе Завода за јавно здравље из Косовске Митровице испитају воду и утврде њену исправност.
у Заводу за јавно здравље кажу да воду не треба користити за пиће док не буду добијени комплетни резултати њене исправности.
Докторка Љиљана Анђелковић је рекла да је извршено узорковање воде, да ће данас после подне бити познати први резултати а да се комплетни резултати о исправности воде очекују сутра.
Регионални шеф оперативе косовске полиције Жељко Бојић рекао је Танјугу да је једно лице из Зубиног Потока синоћ лишено слободе јер је просуло одређену количину хемикалије која је доспела у реку Ибар.
Бојић је рекао да су мештани Зубиног Потока око 18.30 осетили непријатан мирис и пријавили полицији која је истрагом стигла до осумњиченог који је око 20 часова приведен.
"Полиција је у 20 часова привела осумњиченог М. Д. Просуо је у канализацију хемијску материју која се излила у реку Ибар. Обављен је разговор са њим, а одлуком тужиоца одређен му је притвор до 48 сати", рекао је Бојић.
Количина ове материје која је доспела у реку није позната, а претпоставља се да је реч о пентану.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.