Како брзо и ефикасно очистити главу туша?

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Dec.2022, 21:01

Како брзо и ефикасно очистити главу туша?

Чишћење купатила је редовно на вашем распореду, али неких делова, признајте, никад се не сетите. Фото: Pixabay/PublicDomainPictures Међу онима које увек заборављамо да добро и темељно оперемо свакако је глава туша, коју се тако ретко сетимо да скинемо и перемо, али са ових неколико трикова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << схватићете да то уопште није наука.
Чисто купатило довољно говори о нама, али је и знак да водимо рачуна о сопственом здрављу и хигијени. Већ смо ушли у рутину прања тоалета, а затим лавабоа, бидеа, каде или туша. Ипак, постоји једна ствар на коју увек заборављамо и коју се сетимо да добро оперемо само у случају да проток воде не иде како би требало због каменца.
Ово је наравно глава туша, која се због честе употребе може јако зачепити нагомиланим наслагама током вишегодишњег протока воде кроз њу, па чак и развити буђ или гадне бактерије.
Стога је време да се позабавите тиме и добро очистите у неколико корака. Ако живите у области где је вода тврда, редовно се сусрећете са тим због накупљања каменца, али они који немају овај проблем вероватно никада нису раставили и добро опрали главу туша. Узмите врећу за замрзавање и делимично је напуните алкохолним сирћетом.
Пазите да не препуните врећу јер ће у супротном, када ставите туш на главу, све ће исцурити. Главу туша ставите у кесу тако да је сирће потпуно прекрије, па ако сте сипали премало, сада је право време да је допуните. Вежите кесу око „врата“ главе туша и уверите се да сте све добро причврстили. Оставите да одстоји неколико сати, а ако је јако прљаво оставите да одстоји преко ноћи.
Важно је напоменути да ако је глава туша направљена од месинга, злата или никла, уклоните је из сирћета након 30 минута, иначе може оштетити горњи слој. Када се уверите да је глава добро натопљена, отворите кесу и сипајте сирће у одвод туша, а затим пустите да врела вода цури кроз главу туша најмање минут да бисте се ослободили заглављених остатака. Сада можете узети стару четкицу за зубе и истрљати је ако има других накупина, посебно у пределу око рупа из којих излази вода.
Поново отворите топлу воду да исперете остатке и поновите поступак док више не видите минералне наслаге. На крају, исполирајте главу туша меком крпом како би изгледала као нова.
Koliko često treba da se tuširamo?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како брзо и ефикасно очистити главу туша? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.