Ескобар: САД се категорички противе повратку српских снага на север КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Dec.2022, 20:00

Ескобар: САД се категорички противе повратку српских снага на север КиМ

Специјални представник САД за Западни Балкан Габријел Ескобар рекао је да се САД категорички противе повратку српских снага на север Косова и Метохије. Foto: Tanjug video „Ми то категорички одбацујемо. Ми то уопште не подржавамо“, рекао је Ескобар у интервјуу за Радио слободна Европа, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одговарајући на питање новинарке о најави Београда да ће тражити од КФОРА-а повратак српске војске на север КиМ.
На питање, какав би био одговор САД ако би Београд заиста послао војску на север КиМ, Ескобар одговара да не очекује да ће се то заиста десити.
„Подвући ћу, Косово има снажне безбедносне гаранције САД које се манифестују учешћем у КФОР-у“, истакао је Ескобар.
Vučević i general Mojsilović obišli jedinice Treće brigade u Kuršumliji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ескобар: САД се категорички противе повратку српских снага на север КиМ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.