Норвешкој не прети рационализација струје ове зиме или пролећа

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2022, 15:11

Норвешкој не прети рационализација струје ове зиме или пролећа

Норвешка неће морати да рационализује снабдевање електричном енергијом ове зиме или наредног пролећа чак ни у случају дужег хладног периода или енергетских проблема у ширем нордијском региону, саопштио је данас државни регулатор за енергетику НВЕ. Фото: Pixabay/analogicus „Наше анализе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << показују да чак и са значајним оперативним проблемима у нордијским земљама, нећемо доћи у ситуацију да рационализујемо струју ове зиме“, навео је директор НВЕ Кјетил Лунд у саопштењу, преноси Ројтерс.
Његова порука уследила је поводом информација да се суседне земље Шведска и Финска, као и Британија, које имају директне енергетске везе с Норвешком, муче са снабдевањем струјом како би задовољиле велику тражњу током садашњег захлађења.
Норвешке акумулације воде, најважнији извор енергије у тој земљи, брзо су се напунили ове јесени након сушне године, због чега је у новембру повучено раније упозорење о ограничењу снабдевања струјом. Међутим, будући да је енергетска ситуација у Европи и даље изазовна, цене електричне енергије ће вероватно остати високе у Норвешкој док год су повишене цене природног гаса, додао је Лунд.
„Наредна зима може бити изазовна, такође“, навео је он, позивајући норвешке произвођаче хидроенергије да осигурају да акумулације не буду превише исцрпљени ове зиме.
Britanija stavlja u pripravnost dve elektrane na ugalj zbog zahlađenja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Норвешкој не прети рационализација струје ове зиме или пролећа се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.