Ванг: Санкције САД уведене двојици високих кинеских званичника незаконите

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2022, 13:22

Ванг: Санкције САД уведене двојици високих кинеских званичника незаконите

Кинеско министарство спољних послова саопштило је данас да су незаконите америчке санкције, уведене двојици високих кинеских званичника због наводних кршења људских права на Тибету, и да озбиљно штете кинеско-америчким односима. Фото: Pixabay/RayWong2016 Портпарол кинеског министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ванг Венбин рекао је да ти кораци представљају грубо мешање у унутрашњу политику Кине и кршење основних норми међународних односа, пренео је Ројтерс.
„Позивамо америчку страну да одмах повуче такозване санкције“, рекао је Ванг.
Како је рекао, санкције су нанеле озбиљну штету кинеско-америчким односима, и Кина ће заштитити своја легитимна права и интересе. „САД немају право да уводе санкције другим земљама на сваком кораку и нису квалификоване да играју светску полицију“, истакао је Ванг.
Реаговање кинеског министарства спољних послова уследило је након што је америчко министарство финансија у петак саопштило да је увело санкције председнику владајуће Комунистичке партије на Тибету између 2016. и 2021. године и високом званичнику јавне безбедности у региону.
Кина одбацује оптужбе да је користила оштру политику да угуши етничко неслагање и контролише верске активности у планинском хималајском региону Тибета, наводи Ројтерс.
Kina: Nastavak ublažavanja mera, ukida se aplikacija za praćenje kontakata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ванг: Санкције САД уведене двојици високих кинеских званичника незаконите се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.