Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Dec.2022, 11:45

САД ће позвати Русију на самит АПЕК следеће године

Русија ће добити позив да следеће године присуствује самиту Форума азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕК) чији ће домаћин бити САД, саопштио је данас један амерички званичник. Фото: WikimedinaCommons/Carol M. Highsmith Као „добри домаћини АПЕК-а“, САД ће позвати Русију, чланицу ове организације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << која окупља 21 земљу, рекао је Мет Мареј, високи амерички званичник АПЕК-а на конференцији за новинаре у Сингапуру, преноси Ројтерс.
Односи између Вашингтона и Москве достигли су најнижи ниво у последњих 60 година откако је почео рат у Украјини у фебруару.
На министарском састанку АПЕК чији је домаћин био Тајланд у мају, представници Сједињених Држава и неких других земаља напустили су салу у знак протеста током излагања руског министра економије Максима Решетњикова. Руски председник Владимир Путин није присуствовао самиту Групе 20 највећих економија на Балију прошлог месеца, упркос позиву домаћина Индонезије, а Мареј није говорио о томе да ли ће Путин присуствовати састанку лидера АПЕК-а следеће године у Сан Франциску, наводи британска агенција.
На састанку лидера АПЕК-а, чији је домаћин био Тајланд прошлог месеца, руског председника представљао је први потпредседник владе Андреј Белоусов.
Zelenski i Bajden usaglasili stavove pred sastanak G7

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД ће позвати Русију на самит АПЕК следеће године се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.