Поповић: Важно да будемо уједињени око косовске политике председника Вучића

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2022, 10:39

Поповић: Важно да будемо уједињени око косовске политике председника Вучића

Лидер Српске народне партије, др Ненад Поповић, изјавио је данас да у потпуности подржава предлог председника Србије Александра Вучића, да се на основу Резолуције 1244 Савета Безбедности УН, захтева повратак 1.000 припадника српске војске и полиције на Косово. Фото: Танјуг/Страхиња >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аћимовић „У атмосфери терора који над српским народом спроводи осведочени србомрзац и екстремиста Аљбин Курти, једини начин да заштитимо наш народ од новог погрома и прогона је долазак наших снага безбедности у јужну српску покрајину“, истакао је Поповић у саопштењу.Он је упозорио да Курти безочно и дрско крши Бриселски споразум, и исмева његове најважније одредбе, попут обавезе формирања Заједнице српских општина.
Нагласио је да, док представници западних земаља то немо и без реакције посматрају, Курти својим безумним акцијама против нашег народа прети да уруши мир у региону. „Суочена са овим Куртијевим безумљем и ћутањем земаља које подржавају ту лажну државу, Србија је морала да реагује захтевом да наш војник и наш полицајац гарантују безбедност Србима, а не албански НАТО војник који се смеје док хапси наше људе у манастиру Хоча“, казао је Поповић.
Он је истакао да је важно подржати државну политику коју је изнео председник Вучић, јер је она једина реална, а пред нама су дани притисака, претњи и уцена. „У овим тешким временима за Србију, било каква косовска политика која за своје полазиште има празни и нереални популизам, или отворено сврставање на страну оних западних сила које нам прете, само би била у функцији спољних фактора који желе да изазову поделу у српском народу у овом најважнијем државном питању“, оценио је Поповић.
„Данас, када нам се најавлјују доласци разних западних делегација које ће пред нас постављати захтеве да признамо независност Косова, и које ће нам претити ако то одбијемо, најпотребније је да будемо сложни, реални, мудри и стрпљиви. Морамо бити одлучни да бранимо наше неотуђиво право на Косово, и да у овом глобалном сукобу останемо слободни и независни“, закључио је председник Српске народне партије. Vučić poručio Kurtiju: Briselski sporazum ćete morati da ispunite

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Поповић: Важно да будемо уједињени око косовске политике председника Вучића се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.