Рецепт дана: Пица на чикашки начин

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Dec.2022, 06:01

Рецепт дана: Пица на чикашки начин

Време је за пицу, али не у италијанском стилу, са танким крцкавим тестом и умереним и складно укомбинованим поврћем од горе, већ за пицу типичну за америчку кухињу. Претеривање у сваком смислу: много теста, много фила, али морамо признати и да је много укусна. Фото: Pixabay/ 905513 Састојци: 3 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шоље свенаменског брашна 1/2 шоље кукурзног брашна 1 кашикица соли на врх кашикице шећера 1 кесица сувог квасца 1 1/4 шоље млаке воде 2 кашике путера 4 кашике маслиновог уља парадајз (1 конзерва пелата или 2 свежа парадајза) 200 грама сира 200 грама прашке шунке со, бибер и оригано Припрема: У посуди за мешење, измешајте пшенично, кукурузно брашно, шећер и суви квасац. Додајте воду, со, уље и путер и умесите глатко тесто. Умешено тесто оставите да одмори неких 30 минута. Када тесто нарасте и удвостручи запемину, мало га премесите, развуците га оклагијом и пребаците у одговарајући калуп за торту или шерпу коју сте премазали маслиновим уљем. Преко теста нарендајте сир, преко сира шунку, сос од парадајза и свежи парадајз. Све посолите побиберите и поспите исецканим свежим или сувим ориганом или босиљком. Пеците у рерни загрејаној на 250 степени око 20 минута. Испечену пицу, оставите мало да се прохлади пре сечења како би се фил мало прохладио и да не би превише исцурио.
Пријатно!
“Pizza factory by Pagonis“ – Najjača pica u gradu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пица на чикашки начин се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.