Порошенко тражи од САД оружје великог домета

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Dec.2022, 17:32

Порошенко тражи од САД оружје великог домета

Бивши председник Украјине Петро Порошенко позвао је Сједињене Америчке Државе да им дају оружје великог домета, да би, како је рекао, „уништили руска складишта и командне центре земље агресора“. Фото: WikimediaComonns/Oleg Dubyna Порошенко је такође напоменуо да је Украјини потребна противваздушна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одбрана и борбени авиони за заштиту цивилних објеката кључне инфраструктуре, пренео је украјински сајт.
„Оружја никад доста. Ми то разумемо и ситуација се поправља корак по корак. Имамо немачке Гепарде, ИРИС-3, надамо се да ћемо ускоро имати америчку ПВО. Сада је потребно да имамо то све не само на првим линијама фронта, већ и да би се затворило небо на објектима кључне енергетске инфраструктуре широм земље“, рекао Порошенко за ЦНН.
Он је рекао да би снабдевање енергетском опремом и достављањем ПВО могло да промени правила игре и „спречи Путина да напада кључну енергетску инфраструктуру“. „Уз то, потребно нам је више наоружања, потребни су нам борбени авиони. Они су потребни да би се прекинула доминација у ваздуху и покриле украјинске трупе од руских напада“, додао је бивши председник Украјине.
Он је, такође, поручио Американцима да снабдевање артиљеријом, ракетним системима великог домета, не би значило да би дошло до удара на територију Русије.
„Ми то не радимо. То је питање поверења. Украјинске оружане снаге имају поверење Америке, а нама су потребне ове артиљеријске ракете великог домета. Можемо да уништимо руска складишта муниције, руска командна места, и то ће нам помоћи да одбранимо Украјину. Помоћи ће нам да одбранимо Европу“, истакао је Порошенко.
Rogov: Ukrajinske snage gađale Energodar iz teškog naoružanja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Порошенко тражи од САД оружје великог домета се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.