Петковић: Хапшење Пантића је брутална одмазда и застрашивање

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Dec.2022, 16:21

Петковић: Хапшење Пантића је брутална одмазда и застрашивање

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да хапшење Дејана Пантића, бившег припадника Косовске полиције на административном прелазу Јариње, представља бруталну одмазду и застрашивање од стране председника привремених приштинских институција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Аљбина Куртија. Фото: Танјуг/Сава Радовановић „Реч је о бруталној одмазди и застрашивању од стране Аљбина Куртија који је решио да сада прогони српске полицајце којима, без икаквих основа и доказа, покушава да припише дела са којима немају никакве везе не би ли тако покушао да застраши све Србе који не желе да трпе његов терор и кршење споразума. Тиме Курти жели да им се освети за то што су напустили све институције на северу, уклјучујући и полицију“, рекао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.
Како је наведено у саопштењу канцеларије ,у овој бруталној примени силе, одмазде и застрашивања Петковић је одмах обавестио и Мирослава Лајчака. „Обавестићемо и све релевантне међународне представнике са јасним захтевом да се освета и одмазда према Србима одмах заустави и да се Србима гарантује безбедност. Након упада и слања својих до зуба наоружаних јединица у Косовску Митровицу, слања Росу блиндираних возила у дечји вртић у Лепосавићу, специјалаца са прстом на обарачу у Велику Хочу, сада је Курти почео да хапси Србе немоћан да их натера да му се повинују и врате у његове институције“, рекаоје Петковић.
Према његовим речима, јасно је „да Курти жели немире, инциденте, нову кризу и хаос јер се само тиме храни и тако опстаје на власти, али му то неће поћи за руком. Неће Срби бити глинени голубови његових сулудих потеза, у то нека буде уверен“.
Припадници Косовске полиције ухапсили су данас на административном прелазу Јариње Дејана Пантића бившег припадника Косовске полиције који је 5. новембра заједно са својим колегама напустио ову институцију, а који је до тада био ангажован у полицијској станици у Косовској Митровици. Дејан је са супругом данас у преподневним сатима отишао у Рашку да обави приватне обавезе, нормално прешао прелаз и у повратку су му Куртијеви полицајци ставили лисице на руке и одвели га према последњим информацијама у базу косовске полиције у близини прелаза.
Пантић је рођен 1966. године у Косовској Митровици, ожењен је и отац је троје деце.
Jevtić: Nikad teži položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Хапшење Пантића је брутална одмазда и застрашивање се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.