Белорусија ће дозволити Украјини без предуслова транзит жита преко своје територије

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Dec.2022, 09:14

Белорусија ће дозволити Украјини без предуслова транзит жита преко своје територије

Белорусија је данас саопштила у Уједињеним нацијама да ће дозволити, без предуслова, транзит жита из Украјине преко њене територије за извоз из литванских лука, изјавио је портпарол УН Стефан Дижарик. Фото: Pixabay/Pezibear Белорусија је у јуну навела да ће дозволити да украјинско >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << жито иде преко њене територије у луке Балтичког мора, ако Белорусији је било дозвољено да испоручује своју робу из тих лука, међутим, Украјина се са тиме није сложила, пренео је Ројтерс.
Заменик министра иностраних послова Белорусије Јуриј Амбражевич састао се са генералним секретаром УН Антониом Гутерешом у Њујорку да би му рекао да нема предуслова за
транзит украјинског жита, рекао је Дижарик.
Амбразевич је, такође, поновио захтеве своје владе везане за извоз белоруског ђубрива, који је тренутно под санкцијама, навео је портпарол УН у саопштењу после састанка.
За четири године пословања Зиђин Копер уложио 1,675 милијарди долара

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Белорусија ће дозволити Украјини без предуслова транзит жита преко своје територије се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.