Уметничка интервенција Дејана Стојкова и Анђелка Попића део су Дочека!

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 20:01

Уметничка интервенција Дејана Стојкова и Анђелка Попића део су Дочека!

Уметничка интервенција Дејана Стојкова и Анђелка Попића у виду видео-сценографије, биће приказана 31. децембра на малој сцени код Беорадске капије. Фото: НСЕПК/М. Пудић Посебно дизајниран видео са саџајем креиран је за сваког извођача који наступа на малој сцени у Штросмајеровој, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Подграђу.
Пројекција ће бити приказана у оквиру програма Дочек, као део пројекта „Tesla Light Gallery“.
Дејан Стојков је уметник из Новог Сада, који живи баш у Подграђу. Дејан се проналази у свету визалне уметности, кроз процес стварања, представљања и имплементације у разним облицима као што су фотографија, видео продукција и анимација. Он производи различите визуалне садржаје и његов рад се може наћи у разним промо-клиповима, музичким спотовима, скечевима, кратким филмовима, филмовима и културно уметничким догадјајима као што су „La Nuit Lumiere“, Вила, Калеидоскоп културе, новосадски Корзо, „Sneakerville“ фестивал и други.
Поред фотографисања, снимања, монтаже, анимирања, креирања визуала, такође је био и један од учесника на светском фестивалу визуалне уметности („La Nuit Lumiere“) у Француској. Дејан има тенденцију да ужива у уметности, напредује кроз њу те и да се оствари кроз исту.
Фото: НСЕПК/М. Пудић Анђелко Попић, рођен у Новом Саду, студент је Дизајна светла на Академији уметности у Новом Саду. Кроз студије светла проналази своје место у аудиовизуелном пољу на позицији дизајнера и оператера светла за потребе сценских уметности, како у музичком тако и у позоришном свету.
Кроз рад са менторима и уметницима на бројним позоришним и музичким пројектима и дешавањима константно трага за усавршавањем својих вештина. Кроз рад на позоришним представама проналази своју естетику, коју користи као полазну основу за рад на новим пројектима и труди се да употпуни како визију извођача тако и доживљај посматрача.
Фото: PrtSc/GoogleMaps Doček je novosadski bend „Monohrom“! (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Уметничка интервенција Дејана Стојкова и Анђелка Попића део су Дочека! се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.