Зашто никада не би требало да перете пешкире и кухињске крпе заједно?

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 18:01

Зашто никада не би требало да перете пешкире и кухињске крпе заједно?

Стручњаци за чишћење су објаснили зашто никада не би требало да перете кухињске пешкире и пешкире заједно у машини за прање веша. Фото: Pixabay/Alexas_Fotos Када перемо веш, одвајамо светлу и тамну одећу, али вероватно правимо једну уобичајену грешку – заједно перемо пешкире и крпе. Наиме, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пешкире и крпе никада не треба прати заједно, јер на тај начин постоји могућност контаминације и ширења штетних бактерија и клица.
Кухињску крпу користимо када бришемо руке током кувања, али и за брисање кухињских површина. Осим тога, кухињске крпе су влажне због честе употребе, због чега су идеално место за развој разних клица. Ако крпе перете заједно са пешкирима, клице се лако могу зашити на пешкире.
Дакле, ако их перете заједно, пешкири се можда неће правилно очистити, што може бити нехигијенско. Поред тога, пешкири и крпе се неће добро опрати чак ни ако се перу у хладној води или ако се користи недовољно детерџента. Стручњаци за чишћење саветују прање пешкира свака четири дана на 40 степени или више да бисте се решили микроба.
Такође можете да перете пешкире које користите за лице на 90 степени, јер ова температура ефикасно убија бактерије. Прање на високим температурама се свакако препоручује, посебно пешкира за лице.
Кухињске крпе могу имати више бактерија него што мислите, а могу и да поприме непријатан мирис након употребе.
Да бисте уклонили непријатне мирисе, током прања можете додати кашику белог сирћета или соде бикарбоне.
Uz ova tri sastojka rešite se kamenca iz kuvala za vodu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто никада не би требало да перете пешкире и кухињске крпе заједно? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.