Кина и С. Арабија: Важно стабилно снабдевање на глобалним тржиштима нафте

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 11:15

Кина и С. Арабија: Важно стабилно снабдевање на глобалним тржиштима нафте

Кина и Саудијска Арабија потврдиле су значај стабилног снабдевања на глобалним тржиштима нафте и улогу Ријада у томе, наводи се у данашњем заједничком саопштењу након посете кинеског председника Си Ђинпинга краљевству. Фото: Pixabay/SatyaPrem Кина поздравља улогу Саудијске Арабије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на светском тржишту нафте јер подржава равнотежу и стабилност у снабдевању, наводи се у сопштењу и подсећа да је Ријад поуздани велики извозник сирове нафте у Кину, пренео је Ројтерс.
Си је боравио у посети Саудијској Арабији, први пут после готово седам година, а јуче је потписао уговоре вредне милијарди долара са највећим светским извозником нафте.
Кина је највећи трговински партнер Саудијске Арабије и извор растућих инвестиција, а такође је и највећи светски купац нафте.
Према подацима кинеске царине, билатерална трговина између Саудијске Арабије и Кине достигла је прошле године 87,3 милијарде долара, што је повећање од 30 одсто у односу на 2020. годину.
Кинески увоз сирове нафте из Саудијске Арабије износио је 43,9 милијарди долара у 2021. години, што чини 77 одсто њеног укупног увоза робе из краљевства.
Mađarska: Udar na ekstraprofit Mola, gužve i manjak goriva na pumpama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина и С. Арабија: Важно стабилно снабдевање на глобалним тржиштима нафте се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.