Зашто воће увек стоји на улазу у супермаркет?

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2022, 17:01

Зашто воће увек стоји на улазу у супермаркет?

При уласку у већину супермаркета дочекују вас јарке боје воћа и поврћа. Да ли сте то икада приметили? Фото: Pixabay/stevepb Банане, јабуке, зелене салате, тиквице, паприке и многи други производи који атмосферу чине пријатном и привлачном. На тренутак се готово стекне утисак да се налази >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на локалној пијаци или на пијаци воћа и поврћа у близини своје куће, чак и када се налази на продајном месту великог супермаркета.
Да ли сте се икада запитали зашто је та храна изложена на улазу? То није случајан избор, напротив. Иза тога стоји добро осмишљена маркетиншка стратегија која позива купце да купују.
Боје воћа и поврћа дају дашак ведрине, топлине и интимности, а купци се осећају опуштено. На овај начин купац има утисак о здравом куповном избору (иако у многим случајевима ове намирнице нису домаће, већ долазе из далеких земаља и пуне су пестицида).
Наравно, ово није једини трик који раде супермаркети. Толико је замки у које ризикујемо да лако упаднемо, почев од димензија колица (што је већа, то смо више охрабрени да их напунимо), примамљивог мириса свеже печеног и чистог хлеба и стратешке висине полица, што нас наводи на куповину производа познатих и скупљих брендова.
Ако намеравате да уштедите, неопходно је да знате ове трикове.
Najčešći razlozi kućnih požara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зашто воће увек стоји на улазу у супермаркет? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.