Амерички увоз из Русије више него удвостручен у октобру

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2022, 10:01

Амерички увоз из Русије више него удвостручен у октобру

Амерички увоз из Русије се више него удвостручио у октобру упркос економским санкцијама Вашингтона према Москви, објавила је америчка Канцеларија за статистику. Фото: Pixabay/geralt Сједињене Државе су у октобру увезле руску робу у вредности 732 милиона долара у односу на 332,1 милион >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << долара у септембру, наводи се у извештају.
То је, ипак, знатно мање у поређењу с октобром 2021, када су САД увезле робу из Русије у вредности од 2,4 милијарде долара, преноси Раша тудеј. САД су биле прошле године пети највећи трговински партнер Русије у смислу укупног трговинског промета.
Након покретања руске војне операције у Украјини у фебруару, Вашингтон је увео санкције Москви, забранивши увоз неке руске робе, пре свега руских енергената, али и алкохолних пића, морских производа, неиндустријских дијаманата.
Амерички увоз из Русије је све до августа 2022. био у сталном паду, након чега је забележио прво месечно повећање.
Према статистичким подацима, највећа ставка у америчком увозу руске робе у октобру била су ђубрива, чија је вредност чак надмашила нивое бележене пре украјинске кризе. Друге велике руске испоруке укључивале су гвожђе, челик и обојене метале.
Истовремено, амерички извоз у Русију је у октобру опао на 80,1 милион долара са 90,4 милиона у претходном месецу.
Поређења ради, у октобру прошле године, САД су у Русију извезле робу у вредности од 524 милиона долара.
Agencija za energetiku SAD smanjila prognozu cene nafte za 2023.

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амерички увоз из Русије више него удвостручен у октобру се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.