Први утисак о некоме важнији је него што мислимо

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Dec.2022, 09:01

Први утисак о некоме важнији је него што мислимо

Први утисак може бити и погрешан, али се тешко мења када га оформимо. Стручњаци сматрају да је довољно само 10 секунди да оформимо мишљење о особи коју смо тек упознали. Фото: Pexels/Fauxels Амерички психолог Меги Пацијан каже да за 10 секунди процењујемо да ли нам се неко допада или не:
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> – Особе које упознајемо стављамо у одређене категорије на основу нама већ познатих примера понашања, изгледа или ставова других људи. То може да буде и погрешно, али моћ првог утиска је заиста велика – сматра доктор Пацијан.
Резултати једног истраживања дошли су до резултата да при упознавању, на основу гардеробе, погледа, хода, држања и изгледа можемо открити пет особина.
– На основу одеће и стила људи обично доносе суд о нечијем финансијском стању.
– Особе које гледају саговорника директно у очи доживљавају се као интелигентније.
– Мушкарци без косе одају утисак снажнијих и доминантнијих од мушкараца са гушћом косом.
– Припадници јачег пола који много причају и шале се, жене ће посматрати као промискуитетне. Док са друге стране, жене провокативнијег изгледа и оскудније одевене мушкарци ће ставити у исту категорију.
– Опуштенији начин ходања и махање рукама везују се за екстровертне особе, док се укоченост и уштогљеност везују за интроверте.
Da li su oralna higijena i životni vek povezani?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Први утисак о некоме важнији је него што мислимо се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.