Да ли нас пси разумеју када им кажемо да их волимо?

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 20:01

Да ли нас пси разумеју када им кажемо да их волимо?

Емоционално задовољство које доживљавамо када неко каже „волим те“ тешко је описати речима. Те једноставне две речи изазивају диван осећај у нама, посебно ако долазе од особе према којој и ми гајимо осећања. Фото: Pixabay/8777334 Да ли сте знали да људи нису једина створења која осећају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << налет среће када неко изјави своју љубав?
Ново истраживање је показало да пси такође разумеју када им кажемо да их волимо. Већ неко време знамо да им очи не сијају само зато што желе да се мазе или зато што су гладне, већ да нам заиста показују да нас воле на невероватан начин.
Ако вас пас гледа у очи, наслања се на вас, носи вам чарапе и пишки када вас види, он вам показује да вас воли на свој посебан начин.
Да би стекли бољу представу о томе како пси физички реагују када им изјавимо љубав, научници су ставили огрлице за откуцаје срца на четири пса и пратили их недељу дана.
Закључили су да сваки пут када власник каже псу да га воли, срце љубимца закуца брже.
На пример, нормалан број откуцаја срца код пса је 67 откуцаја у минути, али након што је добио позитивну љубавну пажњу, број откуцаја срца се повећао на 98 у минути, што је повећање од невероватних 46 процената. Иако је довољно псу рећи „Волим те“ да би га усрећио, постоје и други начини на које можемо показати љубав нашим љубимцима. Један од њих је трљање ушију. Уши пса садрже нервне завршетке који шаљу импулсе кроз тело и ослобађају хормоне одговорне за добро расположење.
Други начин је да с времена на време храните пса из руке. Ово је посебно корисно ако тренирате штене, али ручно храњење пса било ког узраста је један од највећих знакова љубави.
Све док свом псу показујете љубав и наклоност, он ће то разумети. Међутим, ако му с времена на време протрљате уши и кажете му наглас да га волите, добићете огромну дозу љубави која ће вам сигурно улепшати дан.
Retka pojava: Kako to da haskiji imaju plave oči?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли нас пси разумеју када им кажемо да их волимо? се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.