Црвена звезда осудила смањење затворске казне убици Марка Ивковића

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Dec.2022, 16:46

Црвена звезда осудила смањење затворске казне убици Марка Ивковића

Кошаркашки клуб Црвена звезда осудио је одлуку турског суда, који је Адрију Акташу, убици навијача „црвено-белих“ Марка Ивковића у Истанбулу смањио данас казну са 25 на 15 година затвора. Фото: Градске инфо Турски и српски медији пренели су данас да је Акташу казна смањена на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 15 година на основу повреда, које је задобио у инциденту пред утакмицу Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде у Евролиги одигране у Истанбулу 21. новембра 2014. године.
„Црвена звезда најоштрије осуђује овакву срамну одлуку којом појединци у турском правосуђу поново убијају Ивковића, истовремено и правду. Правду за злочин који се сада представља као некаква ‘самоодбрана родитеља’ док је мучки ножем у леђа убадао Ивковића?! Да ли је неко у том суду размишљао данас о његовој породици?“, питају у Црвеној звезди.
Ивковић је убијен пре нешто више од седам година у Истанбулу уочи утакмице Евролиге између Галатасараја и Црвене звезде.
„Црвена звезда апелује на наше државне органе и представнике српске дипломатије да реагују на ову неправду у складу са својим оквирима и могућностима, посебно након вести да су ‘адвокати убице’ у среду у Истанбулу, да трагедија буде већа – захтевали пуштање на слободу свог ‘клијента’, јер је ‘одлежао своје’? За нас он није никакав ‘клијент’ у неком правном или имовинском спору – већ ‘убица’, који је некоме одузео живот! И то ће остати до краја свог живота!“, закључује се у саопштењу Црвене звезде.
Merkel priznala greške u vezi odbrambenog budžeta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Црвена звезда осудила смањење затворске казне убици Марка Ивковића се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.